• info@berghuisonline.nl
  • Pastoorsdijk 24, Schalkhaar
  • © 2020 Berghuis Kompleet Wonen
  • info@berghuisonline.nl
  • Pastoorsdijk 24, Schalkhaar
  • © 2020 Berghuis Kompleet Wonen

Alles over matrassen en toppers

Wat is koudschuim?

Koudschuim wordt gemaakt van Polyurethaan. Vaak denken onze kopers dat koudschuim ook écht 'koud' is. Dit is natuurlijk niet het geval. Een andere naam voor koudschuim is ook wel 'High Resilience (HR)' schuim ofwel schuim met een hoge veerkracht. Koudschuim matrassen zijn allergie-vrij en dankzij de van nature open celstructuur in koudschuim matrassen nemen de matrassen goed vocht op. Goed geschikt voor mensen die last hebben van nachtelijk zweten.

Wat is een pocketvering?

Een pocketveer is een metalen springveer in een pocket(zakje). Dankzij dit zakje worden de veren een stuk minder 'voelbaar'. Hoe hoger de dichtheid (x-aantal veren per vierkante meter) hoe meer veren er in uw matras zitten. Dit betekent dat uw gewicht beter over het matras verdeeld wordt en dit bevorderd uw lighouding. Ook worden meer veren per vierkante meter als 'zachter' ervaren. Kunt u bij een matras bijvoorbeeld kiezen voor verschillende hardheden? Dan heeft dit ook te maken met de pocketveer. Een soft matras heeft namelijk veren met waarbij het staal een kleinere diameter (Ø) heeft dan bij een firm matras.

Een matras met pocketveer heeft een holle kern. Hierdoor verlucht dit matras beter dan bijvoorbeeld een volkern schuimmatras. Kiest u dus voor hygiëne? Dan past een pocketveer matras het beste bij u. Doordat het matras beter verlucht heeft u minder last van geurtjes of vocht. Bacteriën krijgen ook weinig kans om zich in dit type matras te kweken omdat het hier koeler en minder vochtig is als in een volkernmatras.

Een pocketveer matras wordt altijd nog afgewerkt met een toplaag. De kwaliteit van uw pocketveer matras hangt af van deze afwerklaag. Aan de dichtheid kunt u afleiden hoe 'goed' uw toplaag is. Dit wordt veelal uitgedrukt in 'HR(High-Density)', bijvoorbeeld HR-40. Hoe hoger deze waarde hoe meer materiaal er per kuub in gaat en hoe langer uw matras mee zal gaan omdat er zich minder snel kuilen zullen ontstaan.

Wat is de levensduur van een matras?

De levensduur van een matras verschilt nogal. Dit komt zeer door de verschillende kwaliteit van matrassen maar ook door de intensiviteit van de matrassen. Onze koudschuim matrassen kunnen tot wel 12 jaar meegaan. Het wordt echter wel aangeraden om na 10 jaar een nieuwe matras aan te schaffen.